“Memleketimde ilk defa kitap fuarına katıldım”

Batman Belediyesi, Eğitim Şubesi ve Ari Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği tarafından ilki düzenlenen Kürtçe Kitap Fuarı, birçok yazar, şair ve yayıncıyı kitapseverlerle buluşturdu.

“Memleketimde ilk defa kitap fuarına katıldım”
Yayınlama: 22.10.2024 12:34:24
36
A+
A-

Batman Atatürk Parkında düzenlenen Kürtçe Kitap Fuarındaki J&J yayınları standında kitaplarını imzalayan yazar-şair İnci Şahin’e okuyucular yoğun ilgi gösterdi. Memleketinde olduğu için çok mutlu ve huzurlu hissettiğini belirten Şahin, “Daha önce Antalya ve Ankara’da düzenlenen kitap fuarlarına katıldım ama memleketim Batman’da ilk defa bir kitap fuarında bulunup kitaplarımı imzalıyorum. O yüzden bunun mutluluğunu yaşıyorum. İlgi de çok güzel. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“SON BEŞ SENEDE YAZMAYA YOĞUNLAŞTIM”

Yazının, yaşamında hep var olduğunu ama son beş senedir yazdıklarını kitaplaştırarak okuyucularla buluşturduğunu kaydeden Şahin, “Bu konuda birikimim çok vardı. Uzun yıllara dayanan yaşanmışlıklar vardı. Ancak onları son beş sene içerisinde kaleme dökmeye başladım. Çocukluğumdan beri edebiyata ilgi duyan birisiyim. Küçük küçük defterlere notlar şeklinde bazı yazılar kaleme alırdım. Sonra iş hayatı, evlilik, çocuklar derken, çok kaleme dökemedim. Ama şimdi onu çok rahatlıkla yapabiliyorum artık. İkisi şiir kitabı ve bir de öykü olmak üzere üç kitabım var” dedi.

“COĞRAFYAMIZDA YAŞANAN ACILARA DEĞİNMEYE ÇALIŞTIM”

Kitaplarında değindiği konular ile ilgili bilgi paylaşan yazar-şair İnci Şahin, “Kıtaplarımda daha çok coğrafyamızda yaşanan acılara kendimce değinmeye çalıştım. Duygusal olarak ‘gurbet’ var; gurbeti çok yaşayan birisiyim. Zaten bunu da şiir olarak kitabıma döktüm. Kaleme aldığım kitaplar; Yolculuk, Askıdaki Elbise ve İçimdeki Gurbet. Askıdaki Elbise isimli kitabımda dinlediğim, tanık olduğum gerçek kadın öyküleri vardır. İlk defa öykü kaleme aldım; küçük bir çalışma denemek istedim” dedi.

“EDEBİYAT BENİ AYAKTA TUTAN BİR OLGU”

Edebiyatın kendisini ayakta tutan en önemli olgulardan biri olduğunu belirten Şahin, “Okuma-yazmayı çok seviyorum. Zaten yıllardır hep vardı hayatımda. Yani kitapla yaşamayı seviyorum. Okumasam dahi, kitapların yanımda olması, kokusu beni çok mutlu ediyor. Okumayı herkese de öneriyorum. Çünkü okumak insanın ufkunu genişletiyor; her anlamda geniş pencereden bakmayı sağlıyor. Şahsen ben edebiyatla, okumakla, yazmakla çok mutlu oluyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.