Mevsim geçişlerine dikkat!

Batman’da yaşanan ishal vakalarına yönelik ailelere tavsiyelerde bulunan çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Oktay Aslan, mevsimsel geçişlere dikkat edilmesini gerektiğini ifade etti.

Mevsim geçişlerine dikkat!
Advert
Yayınlama: 24.10.2024 15:48:59
62
A+
A-

DEĞİŞİK İSHAL ÇEŞİTLERİ VAR

Kış döneminin başlamasıyla birlikte mevsimsel geçişlerde bütün dünyada 5 yaş altındaki çocuk ölümlerinin ve acil servislere başvuruların en büyük sebeplerinden bir tanesinin çocuk Gastroenteritten kaynaklandığını belirten Yaşam Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Oktay Aslan, çocuklarda ishal, kusma ve ateş sebebi olan bağırsak enfeksiyonları olduğunu söyledi. Farklı ishal türlerinin bulunduğuna vurgu yapan Dr. Aslan, “Değişik ishal çeşitleri var. Bu vakaların bazıları bakteriden bazıları da virüslerden kaynaklı mikroplardır. 5-6 yaş aralığındaki çocuklarda sıklıkla gördüğümüz sıkıntılardan biri, çok sayıda ishal, çok sayıda kusma, yemek yememe ve ateş sebepleridir. Bunların sonucunda ishal kusmalarından dolayı çocuklarda ciddi oranda sıvı kayıpları yaşanmaktadır” dedi.

GÜNDE 10 DEFA İSHALE ÇIKIYORSA…

Bu durumda ailelerin neler yapması konusunda tavsiyelerde de bulunan Dr. Aslan, “Eğer çocuğun ishali günde 10’un üzerindeyse, kusmaları varsa, bir şey yiyemiyorsa mutlaka bir acil servise veya bir çocuk doktoruna ulaşıp bu çocuğa sıvı takviyesi yapılması lazım. Çünkü vücuttaki sıvı kayıpları azalması, çocukta halsizlik sonucunda yemesinin azalması, yemesinin azalması sonrası sıvı kayıplarının daha da artması ve bu böbrek fonksiyon dediğimiz değerlerini bozabilmektedir” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.