Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Batman İl Gençlik Örgütü üyeleri, Mancu Sanat Merkezi’nde düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya geldi.
Etkinliğe CHP Batman İl Başkan Yardımcısı Servet Barlık, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Hasan Ergün, Gençlik Kolları Başkan Vekili Zehra Yayevi ve gençlik kolları üyeleri katıldı.
Birlik yemeğindeki konuşmasında ekonomiye vurgu yapan CHP Batman İl Başkan Yardımcısı Servet Barlık, gençlerin yaşadığı ekonomik zorluklara değindi. Gençlerin iş bulmakta zorlandığını belirten Barlık, “Türkiye’de 20 yılı aşkın süredir süren AK Parti iktidarının en büyük sıkıntısını gençler yaşıyor. İşsizlik ve ekonomik kriz gençlerimizi zorluyor. Gelecekte gençlerimizin istihdamını artırmak ve onları desteklemek için daha çok çalışacağız” dedi.
İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Hasan Ergün, birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, “Partimizin iktidar olma yolunda gençliğin dinamizminin belirleyici olacağına inanıyoruz. Yan yana gelerek, bu mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz” dedi.
Batman’daki gençlerin dayanışma içinde hareket ettiğini ifade eden Ergün, kısa bir süre önce Ankara’da yapılan gençlik kolları kurultayına katıldıklarını belirterek, Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlik örgütlerinden aldıkları selamları Batman’a taşıdıklarını söyledi. Ergün, “Esenyurt’taki kayyum mücadelesinden Diyarbakır’daki dayanışmaya, Tunceli’deki demokrasi mücadelesine kadar, ülkemizin her köşesinden aldığımız selamlarla buradayız. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek 22 yıllık AK Parti iktidarını sona erdirmek için mücadele edeceğiz” dedi.