Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için düzenlenen ön seçimde Batman merkez ve ilçelerinde toplam 13 bin 6 kişi oy kullandı.
Tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olduğu ön seçim için Türkiye genelinde olduğu gibi Batman merkez ve ilçelerinde de sandıklar kuruldu. Parti üyeleri sabahın erken saatlerinden itibaren oy merkezlerine giderken, üye olmayan vatandaşlar ise oylarını ‘dayanışma sandıkları’ aracılığıyla kullandı. Parti üyelerinden 4 bin 724 kişi sandık başına giderken, partiye üye olmayan 8 bin 282 vatandaşta oylarını ‘dayanışma sandıkları’ aracılığıyla kullandı.
“BÜYÜK BİR KATILIM SAĞLANDI”
CHP Batman İl Başkanı Adnan Yaşar, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Batman halkının demokrasiye olan bağlılığını gösterdiğini belirtti. Yaşar, “Dayanışma oylarıyla birlikte büyük bir katılım sağlandı. Toplamda 13 bin 6 kişi sandığa gelerek oylarını kullandı. Sandığa gelen tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. Demokrasi mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.