“Çok kültürlü yapımız ortak zenginliğimizdir”

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Av. Murat Çiçek, Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Uğurca (Korixê) Köyü’nde yaşayan Ezidi vatandaşları ziyaret etti.

“Çok kültürlü yapımız ortak zenginliğimizdir”
Advert
Yayınlama: 16.04.2025 20:40:09
49
A+
A-

Ziyaret kapsamında Çiçek, Ezidilerin baharın gelişini simgeleyen ve onlar için önemli bir bayram olan Çarşema Sor’u kutladı.

İkiköprü Belediye Başkanı Halil İbrahim Karabulut’un da eşlik ettiği ziyarette, köy halkı tarafından sıcak bir şekilde karşılanan heyet, Ezidi vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını tebrik etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Murat Çiçek, “Kadim topraklarımızın en büyük özelliği, farklı inanç ve kültürlerin yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşayabilmesidir. Bu tarihi dokuyu ve çokkültürlü yapıyı korumak, hepimizin ortak sorumluluğudur,” dedi.

Çiçek, misafirperverlikleri dolayısıyla Ezidi vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.