Batman’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Deneyap Robotik ve Kodlama Proje Şenliği, Atatürk Parkı’nda büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
Şenlikte, 11 hafta boyunca eğitim alan öğrenciler, kendi tasarlayıp çalıştırdıkları robotları sergileme fırsatı buldu.
Sadece robotlarla sınırlı kalmayan etkinlikte; ahşap, strafor ve 3D tasarım ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Şenliğe Batman Vali Yardımcısı, Batman Üniversitesi Rektörü, Gençlik ve Spor İl Müdürü ile şube müdürleri, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve ilgili birim yetkilileri katılarak projeleri yerinde inceledi.
Etkinliğin düzenlenmesinde önemli rol oynayan Batman Petrolkent Gençlik Merkezi Müdürü Osman Veysel Özdaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Deneyap Batman’da çok hızlı bir şekilde ilerlemekte. Öğrencilerimizin yaptığı tüm projelerle Batman’ın teknolojide kalbi olmaya çalışıyoruz.”
Yoğun ilgi gören şenlik, öğrencilerin teknolojiye olan ilgisini artırırken, üretkenliğin ve yaratıcılığın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.